Ми на фейсбуці
Ми у телеграмі
fondsumy-sor@ukr.net
+38 (050) 214-52-29

Підприємцю

Effect #6

Підприємцю

докладніше

Підприємства Сумщини

Effect #6

Підприємства Сумщини

докладніше

Конкурси Фонду

Effect #6

Конкурси Фонду

докладніше

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ПЛАТФОРМИ «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ»

🔸Керівник КУ “Сумський обласний фонд підтримки підприємництва” СОР Людмила Чегринець взяла участь у розширеному засіданні Ради підприємців при Сумській обласній державній адміністрації на якій відбулась презентація та обговорення економічної платформи, започаткованої за ініціативи Президента України Володимира Зеленського “Зроблено в Україні”.

🔹Про впровадження економічної платформи «Зроблено в Україні» на Сумщині учасникам зустрічі розповів директор Департаменту розвитку реального сектору економіки Міністерства економіки України Роман КРОПИВНИЦЬКИЙ.

🔸 «Про цю платформу ми говоримо у двох ключових напрямках: по-перше, це комунікаційна кампанія «Зроблено в Україні» та діяльність Офісу «Зроблено в Україні», – зазначив Роман Кропивницький. – Перший напрямок означає, що держава популяризує бренд «Зроблено в Україні», а з ним і вітчизняне виробництво. А в рамках другого напрямку в регіонах сьогодні створюються офіси, які мають увесь спектр підтримки місцевого бізнесу».

🔹Перший заступник начальника Сумської ОВА Тарас САВЧЕНКО розповів представникам бізнесових кіл Сумщини, що в кінці березня у місті Суми відкрито перший офіс «Зроблено в Україні», який стане осередком підтримки для малого та середнього бізнесу Сумщини.

🔸Для підприємців, щоб стати учасником програми потрібно зайти на сайт https://madeinukraine.gov.ua/  , де виробники мають можливість завантажити логотип, наліпки для маркування та гайд із використання. Використовуючи логотип «Зроблено в Україні» та згенеровані з ним рекламні матеріали, компанія дає згоду на обробку даних і внесення її до реєстру українських виробників.

🔹Для покупців, шукай товари з позначкою «Зроблено в Україні» на поличках магазинів, підтримуй українських виробників, згодом, отримуй ще і вигоду від купівлі вітчизняних товарів у вигляди кешбеку.

🔸Також, обговорювались і інші програми підтримки: програма компенсацій на купівлю сільськогосподарської техніки на інші види української техніки, програма доступної іпотеки єОселя, програма єВідновлення, програми підтримки бізнесу єРобота , активізація програми «Шкільний автобус».

🔹Загалом, на програми підтримки закладається 45 млрд грн у державному бюджеті на 2024 рік, що має забезпечити додатковий 1% зростання ВВП, що становить понад 4 мільярди гривень додаткових надходжень до бюджету та понад 22 тисячі нових робочих місць.